Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 11. detsember 2017

Advendiaeg

Advendiaeg on rahu ja headuse püha, jõulupühadeks valmistumise aeg. Lastele käivad päkapikud sussi sisse maiustusi ja üllatusi toomas. On meie pere lapsedki  omal ajal aknakleeppaberisse augud sisse rebinud, et päkapikud suuremaid komme tuua saaks. Alates eelmisest pühapäevast on tasapisi meie majja paigutunud erinevad jõululised elemendid. Üks päev üks lambike, pärjake, teisel päeval advendiküünlad, aknakaunistused, mingeid erilisi tulesid-vilesid ei ole üles tõmmanud. Kuna väikest viisi on püromaani kalduvused, siis jõululõhnalised küünlad põlevad juba kuu aega.
Lund on maha sadanud ja jälle ära sulanud mitu korda, päikest on sel sügisel vähe olnud. Ühel päeval paistis seitse minutit, aga ma olin siis just maja põhjapoolses küljes ja nii jäi seekord nägemata.
Piparkoogineelud käivad juba mitu päeva. Üks koogiretsept Siit 
Välja tuligi selline.  Pohlad andsid mõnusa hapuka maitse koogile.


Kamavahuline  piparkoogitort

Piparkoogitaigna ostsin poest, hiidlaste oma. Üllatavalt palju sarnanes meie peres valmistatavale piparkoogitaignale, nii maitselt kui küpsetamisomadustelt. Elastne siidine tainas, mida on kerge taignarulliga vaalida,  küpsetamisel kerkib ühtlaselt, ei ole üle vürtsitatud.


Pikkadel ja pimedatel sügisõhtutel on hea seltskonnaga mõnus savi näpuvahel veeretada.





Jõuluootus täidab hinge.

2 kommentaari:

  1. Suur tänu huvitava retsepti jagamise eest, proovin kindlasti jõuluajal järele, keraamika on väga vahva!

    VastaKustuta
  2. Kaunist jõuluaega teie perele!

    VastaKustuta