Sentens

Carpe diem!

pühapäev, 3. juuni 2018

Lõpetamised

Meie peres lõpetas üks lapselaps põhikooli ja teine lapselaps lasteaia. Lasteaia lõpupidu on koolieelse ajajärgu tähtsaim sündmus, on ju alusharidus omandatud. Kuna  Lõvisüdamik on nii isa kui emapoolsete vanavanematega lähedane, siis kutsuti meid ühisele õhtusöögile. Kui me kingitused üle andsime, naeratas noormees ja ütles, et oleks ta seda teadnud, et lasteaia lõpetamise puhul nii palju kinke saab, oleks juba varem lõpetamisega alustanud. Õhtusöök, mis oli restoranis Tuljak, oli naudingut pakkuv, magustoit huvitavalt kujundatud, teenindus viisakas. Tuljaku esimene õitseag oli kuuekümnendatel, mõned aastad tagasi renoveeritud restoran on saanud uue hingamise.


Toidu ooteaega sisustasid lapsed mängu ja raamatuga

Isa ja vanaisad on kohad kätte saanud

Vanaemad said tuule kaitseks  pehmed fliisid õlgadele tõmmata

Prae kõrvale serveeriti kaste väikeses metallkopsikus. Pöörasin tütretütre tähelepanu sellele, et see on nagu liivakasti topsik. Tüdruk vaatas etteheitva pilguga mind ja hoiatas: ,,On küll, aga sa ei tohi seda siit kaasa võtta!’’  No ei üritanudki.
Õhtusöök oli meeleolukas, aga kui arve esitati, siis Lõvisüdamiku isa läks värsket õhku hingama;)
Kaugel Islandil lõpetas Kutt põhikooli. Kuigi me ei saanud nii kaugele lennata, soovime noormehele õnne kooli lõpetamise puhul. Õpingud ei olnud kerged, kuna islandi keel on väga erinev meie keelest, ainuüksi 9 kirjatähte, mis eestikeelses tähestikus puuduvad, teevad kirjutamise ja häälduse eriliseks. Matemaatika ja inglise keele eksami sooritas edukalt, võõrkeelena taani keel arvestatud. 
Islandi koolis toimub lõpuaktus kirikus, kus õpilastele antakse üle tunnistused.


Pärast põhikooli lõpetamist tuleb teha otsustavaid valikuid, peab jõudma selgustele oma võimetes, oskustes, huvides, kalduvustes, edasistes õpingute jätkamistes. Soovime Kutile oskust teha õigeid valikuid, sest nendest sõltub rahulolu iseendaga, positsioon ühiskonnas ja samuti materiaalne heaolu. Noormehel peaks olema arusaam tööelust ja perekonna olulisusest.


Koolis on tehtud ilusat käsitööd, millest on õppeaasta lõpuks kokku  pandud näitus. Näitusel on nii nahast, puidust kui metallist tehtud õpilastööd.

Kuti tööd näituselt

Kuti koolilõpetamise puhul  toimus mõnus  õhtusöök kohalikus restoranis Báran. Ungari rahvusest kokk näeb vaeva nii toidu valmistamise kui  serveerimisega.


Vennatütar lõpetas 15. juunil põhikooli.


Lõpetuseks soovime lõpetajatele ilusat suve, toredaid sõpru ja kaunist puhkust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar