Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 11. juuni 2018

Puhkepäevad

Ilusate ilmadega on mõnus ringi sõita ja üritustest osa võtta. Laupäeval, 2.juunil toimus Kadrina staadionil perepäev ja XVI naismehhanisaatorite kokkutulek. Läksime meiegi Seenevanaga, kes ka mehhanisaatorina leiba teeninud, suuri traktoreid ja väikseid linde vaatama. Imestama pani, kuidas need suured põllutöömasinad kooli siseõue sõitma mahtusid.


suur traktor

väikesed ja

kirjud kanad

Vahvad memmed istusid uhkelt pingil, mis oli tänutäheks naismehhanisaatoritele tellitud. Pinki ehtisid kolm valget adrahõlma. Pärast perepäeva viidi pink endise EPT värava juurde, nüüdse vallamaja lähedale.

Valla raamatukogu oli jututelgiga kohal, loeti lugusid ja jagati auhindu, pakuti jooke ja kooke. Meie saime endiste õpetajatega jutule, eesti keele õpetaja Urve Stern meenutas oma õpilaste kirjanduslikke kujundeid.
Keskpäeval sõitsime Väike-Maarjasse Pandivere päevale.



 Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing andis kontserdi vaheldumisi valla kultuurikandjatega.


 Vahepeal oli väike viktoriin, kus pidi mõnele küsimusele vastama. Kui küsiti G.Lurichi pikkust, siis ei saanud ausamba avamisel saadud teadmisi enda teada hoida ja nii saimegi ’Kutse tantsule’


Tavaks on saanud põnev mudelautode rallikross. Väike-Maarja Naisselts korraldab  seltsimajas kohvikut, kus pakutakse endi tehtud küpsetisi ja jooke.


 Koogitasime meiegi, Seenevana taaskohtus esimese õpetajaga.

Rakvere linnapäevad toimusid seekord eriti suurejooneliselt, läbiv teema oli ,,Sajandi sünnipäev’’. Linnapäevadega tähistatakse nii Rakvere sünnipäeva, tänavu ka EV ja Omniva sajandat sünnipäeva. Meie käisime laupäeval, 9. juunil, Pika tänava Kreisilaadal, jälgisime kultuurikava Kirikupargis, külastasime sugulasi ja veetsime mõnusalt aega.


Puidutöö ülejääkidest valmistatud avajad, kuumaalused, pudelihoidjad jne 

Seenavana laseb puhastada päikeseprille

Säravalt müüjannalt sai ostetud see eespool lehviv siidisall

Laadamelu pillimänguga

Toomas Kaskmanni ateljees, Pikk 30, olid väljas head mere ja maastikumaalid, graatsilised daamid. Portreemaalil vaatas vastu maakonna tuntud ajakirjanik Rein Sikk.

Toomas Kaskmanni ateljees

T.Kaskmann maal, kus pildi keskel on hea linnavaim

T.Kaskmanni maal Pikal tänaval


Pikal tänaval, endises Virumaa Teataja ruumides näitas Priit Verlin töötavat liivakella mudelit, mis praegu näitab aega ühe tunni kaupa. Kunagi peaks liivakell selliselt välja nägema. Kell peaks meelitama inimesi kesklinna aega veetma:)



1 kommentaar:

  1. Ilusad lilled ja vahvad tegevused. Teil ikka jagub mõlemaid :)

    VastaKustuta