Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 23. september 2019

Kokkusaamised

Kokkusaamised on hinge kosutavad sündmused. 40 aastat Tartu Ülikooli lõpetamisest on märkimisväärne põhjus kokkkutulekuks. Kursusevanem Lydia on see, kellel on meie meiliaadressid, kes kursusekaaslased kokku kutsub. Kolmekümnest lõpetanust on neli meie seast lahkunud, kohal oli 23. Meil on kombeks kokku saada mõnes Tartu hubases kohvikus.
Kõik kohalolijad saavad traditsiooniliselt sõna, räägivad lühidalt oma karjäärist ja perest. Seejärel saab vabalt vestelda ja meelde tuletada oma õpinguaastaid. Meenutati erudeeritud ja karismaatilisi õppejõude. See on ikka täitsa huvitav kui erinevalt mäletavad ühte ja sama sündmust erinevad inimesed. Ma ei suuda ära imestada, kuidas mõnel on selline mälu, et täpselt  on meeles kuupäevad, nimed, kohad ja isegi riietus. Vahel saab iseenda kohta nii mõndagi põnevat teada, mida kohe ei usugi. Erinevad keemiakatsed, füüsika praktikumid,  poliitökonoomia loengud, teadusliku kommunismi eksam jne. Kahtluseuss närib hinge, et kas ma ikka õppisin sellel kursusel? Kollektiivne mälu on äge, saab uuesti kõik meelde tuletada ja läbi elada.


Eraldi jututubades sai räägitud praegustest töödest ja hobidest, lastest, laste-lastest ja ega haigused ning muud elukatsumused puutumata jäänud. Me oleme sellises vanuses, et mõni on juba pensionil, aga enamus saab järgmise aasta jooksul pensioniealiseks. Meie hulgas on mitmeid väärikaid õpetajaid ja pedagooge, keda ei taheta meeleldi pensionile lubada. Neid õpetajate-õpilaste öeldud pärleid sai ikka südamest naerda. Lahkusime ülevas meeleolus ning lubasime viie aasta pärast kõik jälle joonel olla.
Õhtul istusime, kohvitasime poja juures ja jagasin muljeid kokkutulekust.
Pühapäeval, pärast hommikupudru söömist, sõitsime kodu- ja aianduskeskusse  Gardest. Sinna võib ennast tundideks unustada.

Lillesibulad

Valmistume kevadiseks paradiisiks


 Saatjaks ’navitrollapilved’

Tagasiteel külastasime Väike-Maarja talutoidupäeva. Seltsimajas korraldati hoidiste konkurss. Varasematel aastatel olen sealt saanud põnevaid ideid aiasaaduste hoidistamiseks. Seekord maitses kõige paremini kõrvitsa-laimimarmelaad. Kollane, ühtlase struktuuriga, meeldiva laimise maitsega keedus.
Kaasa ostsime suitsusiiga.


 Müüjad

 Laadal kohtusime heade tuttavate, endiste kolleegide ja sugulastega. Sooja südamega ja lahke meelega  kutsuti meid kohvile. Kohvitasime-muljetasime mõnusalt täditütre juures. 
Assamallast Kadrina poole sõites jääb tee äärde Savi talu. Oleme sealt mitmeid kordi mööda sõitnud, aga kunagi pole taarat ja valmisolekut kitsepiima osta. Seekord oli kaks tühja pooleliitrist purki kaasas. 

Savi talu perenaine kitselüpsil

3-4 kuused küülikupojad, isa on neil Viini sinine

Prääksujad ja kaagutajad

Pühapäeva õhtuks jõudsime koju. Hiirekuningas vaatas meid veidi halvustava pilguga, aga sooja kitsepiima limpsis ühe hingetõmbega ära.😊





2 kommentaari:

  1. Savi talu peremees on meil Lehtses õpetajaks, just maitsesime lambavorsti. Nämma!

    VastaKustuta
  2. Töökad inimesed on kõikjal oodatud:)

    VastaKustuta