Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 23. detsember 2019

The Kid

Tõnis Niinemetsa püstijalakomöödia The Kid toimus Rakvere Spordikeskuses. Seenevana relvavend koos abikaasa ja töökaaslastega tulid Rakvere Aqva Hotel & Spa-sse jõulupuhkust veetma. Eelnevalt leppisime sõpradega kokku, et kohtume Rakveres Niinemetsa etendusel. Puhas juhus oli, et meie kohad olid kõrvuti, kuigi piletid olid erinevatel aegadel tellitud. Mulle eriti spordisaalide etendused ei meeldi, kõvad ja ebamugavad toolid vaevad selja ära. Aga meie kohad olid põrandal pehmetel toolidel, mitte rõdul plastikute peal.
Niinemets oskab rahvast käima tõmmata. Juba kümne minutiga sai publiku kätte. Alustas küsimusega: ,, Tõstke käed need, kes on lapsevanemad, nüüd need kes ei ole!’’  Lõpuks tegi järelduse, et kes kätt ei tõstnud, siis need on lapseootel või ise lapsed. Ja kõigil on huvitav teada, mis neid ees ootab lapse kasvatamisel. Lapsevanemaks olemise keeruline kunst.
Rakvere publik (Tõnise kodupublik ju) oli osavõtlik ja pakkus põnevaid vastuseid küsimusele: ,,Miks saadakse lapsi?’’ Vastusele, et lapsed on eluõied, reageeris koomik, et jah, oleks ilus küll kui nad vaasis kenasti värsketena säiliksid. Publikut ei ole ala- ega ülehinnatud, naljad jõudsid kuulajateni. Mõned naljad olid kohandatud vastavalt linnale, kus etendus toimus. ,,Sõidan lapsega kooli ja helistan ülemusele, et jään hiljaks kuna istun ummikus. Siin Tsentrumi ristis on neli autot, kes ootavad vasakpööret’’
Muideks, T.Niinemets tiirutab mööda Eestit ringi Škoda Octavia Combi Hübriid G-tec CNG gaasiauto roolis.
Õpetajate teema käis samuti läbi. Lapsevanemad usaldavad oma parimad geenid meie kasvatada ja jumal hoidku, kui õpetajad hakkama ei saa. Tuleme aastate pärast tagasi ja siis annate aru, mis ja kuidas.

Tõnis Niinemets kasutab etendusel taaskasutatud materjalidest valmistatud
Reet Ausi t-särke

Koomikul õnnestus rääkida tõsistel teemadel läbi nalja. Ärka üles! oli põhisõnum. Keskkonnateema käsitlemine oli oluline, taaskasutus- Reet Ausi särgid, poliitikud võiks ärgata, et näha, mis riigis toimub, me ise peaks võtma suuremat vastutust keskkonna hoidmise eest. Me peaks kasutama plastiku asemel klaastaarat. Laval kasutas Tõnis janu kustutamiseks klaastaarasse villitud limonaadi. Ravimeid ei tohi kanalisatsioonist alla lasta. Läänemere kalad olevat ibuprofeenist tuimestatud, neil puudub valupiir.
Sõu oli nii koostatud, et naljad ei olnud alandavad ega solvavad. ,,Tippsportlane Aivar Rehemaa, kes pole kordagi tipus olnud’’. Õige ju, pole olnudki tipus. Meeldis see, et näitleja ei ropendanud ega teinud kahtlaseid allapoole vööd nalju.
Poolteist tundi pidevat naljade tulistamist möödus lõbusalt ja märkamatult. Meeskond on teinud põhjalikku tööd kava ettevalmistamisel, aktuaalsete teemade käsitlemisel. Saalist väljusime heas meeleolus ja sõnumiga, et peame hoidma loodust ning keskkonda oma järglastele elamiskõlblikuna.
Ega head tuju saa lasta tühja minna. Õhtu lõpetasime Wirma pubis karaoke saalis. Etteasteid oli seinast-seina ja lauast-lauda😄


Selline rõõmus kokkusaamine sõpradega. Tervist ja rõõmu teie armsale perele! Päevad hakkavad nüüd pikemaks minema😊.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar