Sentens

Carpe diem!

pühapäev, 7. juuni 2020

Saarlased käisid külas

Nädal  varem saatis vend tormihoiatuse, et tuleb mandrile ja otse meile külla. Hakkasime ootama. Veli alustas ettevalmistusi kalal käiguga. Olid ajad kui merest otsiti kalu nagu ajaloouurijad vaid eksponaatideks. Seekord läks kalamehel õnneks nii, et kala oli kalas kinni. Mõni haugipurakas tahtis parda pilbasteks tirida.

Vunts haugipoisiga

Egas ainult kalad landi külge jäänud. Vennal õnnestus ühe viskega tiir õngenööriga rangistada. Polnud aega maad ega taevast vahtida. Paati tiritud tiir tegi sellist tralli, vaata et silmnägu selgeks jääb. Harutati-lõigati nöörid katki ja lind lasti vabadusse tagasi.

Randtiir-pilt on illustratiivne, võetud netist.

Praegu on tuulehaugi hooaeg. Vend püüdis paberlandiga hulga kalu ja  osa neist suitsutas. Meiegi saime suitsukalast, praetud haugist, soolalõhest kõhu nii punni süüa, et olime prisked kui mihklipäeva mullikad.



Enne saarerahva tulekut algasid meil kiired ajad. Esmalt tuli autol rehvid vahetada õhku pidavate rehvide vastu. Peremehel kartul mullata, tikrite vahelt võilill niita, kasvuhoone kasta, kanaaed ümber tõsta jms. Selline tunne nagu oleks kadakatuli külje alla tehtud.
Ma püüdsin ka vormis püsida: kooki küpsetada, jõulukardinad pessu saata ja söögitoa vastvõtu piirkonna puhastada ja korrastada.


Saarlased tulid kolmekesi. Vennal oli tütar ja nooruke sugulane kaasas. Kaasa võeti kogu rattapark. Noored neiud hiilivad parema meelega noori poisse kui kuulavad vanade targutamist. Rattasõit on selleks sobiv ajaviide.😊


Laupäeval  olid vihmad üle maa käinud, temperatuur 20°C juurde jõudnud, õhtuks jumal kena kuiva ilma andnud. Seadsime grillinurga üles ja  mitme peale sai liha küpsetatud, kreeka salatit hakitud ja veini mekitud. Õhtu lõppes sauna ja värske kasevihaga.



Saarlaste küllatulekut sai oodata mitu kuud. Kõiksugu liikluspiirangud, koroonahirmud, karantiinid pärssisid liikumist mandrile. See oli nii tore kohtumine ja rõõmu oli laialt. Sugulased tulid sellise külakostiga, et me saame jõulud uhkelt ära pidada😊.
Tervist ja rõõmu teile ja teie peredele! 
Hoiatus! Me tuleme varsti vastukülaskäigule! 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar