Sentens

Carpe diem!

teisipäev, 17. august 2021

Pealinnas

Me ootame lapselapsi pikisilmi külla ja oleme õnnelikud kui kokku saame. Kui nad lahkuvad, viskame diivanile pikali ja lõõtsutame, oh kui mõnus.😊 Lähedase ja tugeva suhte määrabki  vanavanemate suhtumine lastelastesse. Lastel puudub elukogemus, koos olles õpivad nad meid tundma ja väärtustama. Me soovime, et nad kannaksid armastuse ja hoolimise tunnet endaga kaasas ka siis kui meid enam pole. Augustis on Lõvisüdamikel sünnipäevad. Mitmel korral oleme koos teiste vanavanematega tähtpäevadel kokku saanud, seekord kahjuks ei läinud nii.  Aga laste onu tuli Tartust õelapsi õnnitlema. Heal viisil koosveedetud aeg on alati parim kink, mida me saame üksteisele anda. Koosolemise aega ei ole küll palju, aga püüame seda vähest nautida. Raske oli koroonapiirangute ajal kui lähedane suhtlemine oli väga piiratud.

Jalutasime sadama, vanalinna ja Viru keskuse ristumiskohal Rotermanni kvartalis.





Lõunasöök oli restoranis Platz, mis asub täpselt Rotermanni kvartali südames. Neil on ka lastele mõeldud erimenüü, mis on söögikoha valikul oluline. Kasutavad võimalikult palju kodumaist värsket toorainet. Interjööris on nähtavad vanad paekiviseinad.

Sinimerekarbid kooreses kastmes

Rebitud pardiliha ja kartulikroket, porgandipüree ja punaveinikastmega(kopsikus)

Terve huntahven ürdiste mandelkartulite ja fenkoliga maitses nii tütrele kui pojale. Lapselapsed sõid salatiga kanapalle. Toit oli maitsev, teenindajad  viisakad ja naeratavad. Magustoit mahtus veel vöö vahele.






Lõvisüdamike kodus mängisime maailma populaarsemat lauamängu Monopol. See kinnisvara ostmine ja müümine, oh! Majad olid enam-vähem ära ostetud ja hakati igasugu üüri- ja tulurahasid nõudma. Mul hakkasid juba rahad otsa saama kui ... õnneks tuli hakata kojusõitu sättima. Tänasime lahkeid kostitajaid, väimees tõi meid rongi peale. Poeg sõitis autoga oma koju Tartusse. Oli üks ilus pühapäev. Meil on hea meel, et meile on antud aega oma laste ja  lastelastega koos olla, see annab uskumatult palju jõudu.😊


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar